Vad är LRpost för något?

 

LRpost är din personligt anpassningsbara startsida på nätet - åtkomlig var du än befinner dig och från vilken Internet uppkopplad dator som helst. LRpost, som är helt kostnadsfritt för alla medlemmar, tillhandahålls av Google och bygger på deras världsberömda Gmail och Google Apps. Med LRpost får du först och främst alltid tillgång till din e-post - för närvarande är lagringsutrymmet smått fantastiska 7 GB - och det ökar hela tiden. Du kan även importera e-post från dina övriga e-postkonton (all "pop-baserad" e-post, ej Hotmail) och skulle du av någon anledning hellre vilja läsa din LRpost från ditt vanliga e-postprogram så går det också att ordna.

Men LRpost är mycket mer än bara e-post - t ex har du alltid din kalender och adressbok åtkomlig. Du kan även ha dina dokument av olika slag lätt åtkomliga (ordbehandling, kalkyler m.m.). Du kan även välja att dela vissa dokument med andra - och du bestämmer själv med vilka och om de bara får titta eller även redigera de aktuella dokumenten. Också var det din personliga startsida som du själv kan anpassa efter tycke och smak med roligt material från hela webben.

Allt detta kan bli ditt - och du når det enkelt genom att i vilken webbläsare som helst skriva "LRpost.se"

 

Exempel på huvudfönstret i LRpost

Här ser du ett exempel på Huvudfönstret i LRpost. Centralt ser du alla din e-postmeddelanden - notera att meddelanden som hör ihop är grupperade i konversationer (siffra inom parantes bakom namnet på avsändaren). Till vänster kan du komma åt dina kontakter (med adressinformation och till och med automatiskt skapad karta) och under det ser du vilka personer som du har lagt till i din chattlista. Överst i fönstret finns alltid genvägar till övriga huvudfunktioner i LRpost,     t. ex. din kalender eller dina dokument.

 

Exempel på sökning efter e-post i huvudfönstret

När du har hundratals eller kanske tusentals mail kan du blixtsnabbt hitta det mail du är intresserad av genom att enkelt söka efter det. Man kan söka på ett namn på en avsändare eller ett ord som man vet förekommer i mailet. I detta exempel har vi sökt på ordet "grodlår" och får då upp den konversation som innehåller det sökta ordet. Genom att sedan klicka på den hittade konversationen hittar man sedan enkelt alla förekomster av sökordet gulmarkerat.

 

 

____________________________________

© 2008 Ladugårdsförmännens Riksförbund

Sidan senast ändrad den 23 november 2008